Wanneer zijn de KLM Werelddeal weken?

Wanneer zijn de KLM Werelddeal Weken?

Gratis vliegen met American Express tijdens de KLM Werelddeal Weken

Elk jaar wachten weer veel mensen af om een KLM ticket te boeken tot de KLM Werelddeal Weken.

Normaal gesproken zijn KLM tickets wat duurder dan de vliegtickets van de concurrentie. Dit komt doordat KLM is nu eenmaal één van de weinige luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten naar vakantiebestemmingen aanbiedt vanuit Amsterdam. Onderweg op een andere luchthaven verstappen is vaak goedkoper. Je bent dan vaak wel langer onderweg dan wanneer je een directe vlucht neemt.

Eén van de beste actieperiodes zijn de KLM Werelddeal weken of de ‘Vijf dagen Voordeel’. De Werelddeal weken van KLM zijn meestal de eerst twee weken van januari en de eerste twee weken van september. Het is dan ook een aanrader om tot de KLM Werelddeal weken te wachten met boeken.

Sparen voor gratis Business Class tickets

Naast de Werelddeal weken van KLM is er nog een andere mogelijkheid om goedkoper of zelfs gratis te vliegen met KLM. Er is namelijk een gratis Flying Blue American Express creditcard waarmee je ‘frequent flyer miles’ kunt sparen bij het Flying Blue spaarprogramma van KLM. Met deze speciale KLM-creditcard spaar je voor gratis tickets of upgrades naar Business Class. Ook als je geen tickets koopt tijdens de KLM Werelddeal weken, spaar je punten.

Betaal je tijdens de KLM Werelddeal Weken tickets met de Flying Blue American Express creditcard dan bespaar je zelfs dubbel. Je krijgt direct korting op KLM ticket, maar voor elke euro die je dus uitgeeft krijg je óók weer punten.

Het aanvragen van zo’n creditcard is het eerste jaar volledig gratis én je krijgt 5.000 Award Miles cadeau! Dit kun je vergelijken met een gratis vliegticket binnen Europa! Na het eerste jaar kost deze kaart €75,- per jaar maar die kan je zonder beperkende voorwaarden ook na het eerste gratis jaar meteen weer opzeggen.

Voorbeeldtickets tijdens de KLM Werelddealweken

Wanneer-zijn-de-KLM-Werelddeal-Weken3

Tijdens de KLM Werelddeal weken kan je met korting naar bijvoorbeeld New York vliegen. / Bron foto: Flickr.com

Dat de vliegtickets tijdens de KLM werelddeal weken flink worden afgeprijsd laten onderstaande voorbeelden goed zien:

✅ Hong Kong vanaf € 449 (-29%)

✅ New York € 479 (-24%)

✅ Kaapstad € 499 (-25%)

✅ Denpasar (Bali) € 579 (-35%)

✅ Mauritius € 599 (-26%)

✅ Curacao € 499 (-12%)

✅ Buenos Aires € 799 (-18%)

KLM Werelddeal Weken vanuit België vaak goedkoper

Je kan natuurlijk direct met KLM vanaf Schiphol vliegen, maar als je nóg meer geld wilt besparen dan kan je overwegen om vanuit België te vertrekken. KLM verkoopt weliswaar ook vliegtickets voor haar vluchten vanaf Brussel naar Amsterdam, maar er zijn ook mogelijkheden om vanuit Brussel met de Thalys en/of vanuit Antwerpen met de speciale KLM bus te profiteren van de lage prijzen tijdens de KLM Werelddeal weken.

Voor wie bijvoorbeeld direct vanuit Amsterdam naar New York wilt, is waarschijnlijk €499,- kwijt. Maar vertrek je vanuit van Brussel of Antwerpen naar Amsterdam per trein (of per bus) en neem je vervolgens KLM-vliegtuig van Schiphol naar New York, dan ben je zo rond de € 400 kwijt. Je koopt dan een zogenaamd ‘rail-and-fly-ticket’.

Wanneer-zijn-de-KLM-Werelddeal-Weken2

Een ‘rail and fly’ ticket met de Thalys vanuit Brussel is vaak honderden euro’s voordeliger.

Je moet dan wel goed opletten, ook tijdens de Werelddeal Weken van KLM! Je moet namelijk ook écht in de trein zijn ingestapt in Brussel of in de bus in Antwerpen.

Bij vertrek vanaf het station in Brussel/Antwerpen moet je of naar het loket om je treinkaartje af te laten stempelen óf je moet aan de conducteur vragen om je kaartje te laten stempelen.

Wanneer je dit vergeet, dan zal het KLM personeel tijdens het inchecken in Amsterdam alsnog het prijsverschil in rekening brengen. Deze controle wordt overigens altijd uitgevoerd, dus niet alleen tijdens de KLM Werelddeal weken moet je goed opletten. Laat dus altijd je kaartje stempelen als je geld wilt besparen op KLM tickets via België!

Samenvatting KLM Werelddeal weken

Wanneer zijn de KLM Werelddeal Weken? Kortingen in Business Class tot wel 60%

 Kortingen in Economy Class tot wel 30%

 Wanneer boeken: zo snel mogelijk

 Waar te boeken: Via deze speciale KLM Werelddeal weken-pagina

 Wanneer reizen: tussen heden en maximaal 330 dagen

 Luchtvaartmaatschappij: KLM én Air France

 Vertrek vanuit: Amsterdam Schiphol

 Exclusief éénmalig € 10 reserveringskosten

KLM Werelddeal weken zijn in januari en september

Wanneer zijn de KLM Werelddeal weken precies? De KLM Werelddeal Weken zijn in januari en september en houden twee weken aan. Tijdens deze weken geldt wel: OP=OP. Klik hier voor het KLM aanbod.

 

Wanneer-zijn-de-KLM-Werelddeal-Weken4 Wanneer-zijn-de-KLM-Werelddeal-Weken5

 

Geef hieronder jouw beoordeling over de KLM Werelddeal Weken